Even voorstellen

Mijn naam is Carla Kok. Samen met mijn echtgenoot Theo wonen wij sinds 1980 in Emmen, in de mooie provincie Drenthe. Daarvoor woonden wij bijna 12 jaar in het buitenland, in Zuid-Amerika. Terug in Nederland zijn wij door het werk van Theo in Emmen gaan wonen. Behalve onze zoon en dochter woonde er toen ook al een hondje bij ons in huis.
Meegenomen uit de tropen heeft onze Chinny (kruising Pekingees) nog een aantal jaren bij ons gewoond tot zij op hoge leeftijd begin 1989 is overleden. Zonder hond in huis was erg stil en al snel wisten wij dat onze volgende hond een Cavaliertje zou worden. Onze voorkeur ging uit naar een driekleurtje en natuurlijk kwamen wij thuis met een black and tan teefje, genaamd Deborah v.h. Lamslag, oftewel Debbie.
Inmiddels had ik bij de de kynologenclub KC GNON-Emmen de AKK cursus (Algemene Kynologische Kennis)  gevolgd en daarvoor in Amsterdam bij de Raad van Beheer met succes examen gedaan. Ik wilde om af en toe te gaan fokken zoveel mogelijk over (ras)honden te weten komen. Erfelijkheid was daarbij een van mijn favoriete vakken. Tegenwoordig heet deze cursus K1 en KK2.
Eind 1992 is mijn bescheiden kennel onder de naam Van Dorlinco geregistreerd bij de Raad van Beheer en fokte ik ons eerste nestje met black and tan Debbie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij delen ons huis hier in Emmen natuurlijk met onze honden en de pups worden uiteraard in de huiskamer geboren en gesocialiseerd. Zoals ook al op de startpagina van deze website staat hechten we heel veel belang aan de gezondheid van ons geliefde ras.  Wij fokken dus ook alleen met Cavaliers die alle gezondheids-onderzoeken met succes hebben ondergaan om zo gezond mogelijke pups op de wereld te kunnen zetten.