In Memoriam
Rosalie van Dorlinco
14 november 2005 - 8 november 2016

 
Net geen 11 jaar is ze geworden, onze Roos. Op dinsdagavond 8 november, terwijl ze samen met de andere honden in de keuken lag te wachten op haar avondmaaltijd, stopte haar hartje heel plotseling en sliep ze in. De honden kwamen allemaal bij haar kijken en aan haar ruiken. Kleine Julie, het tricolour pupje van Fleurtje is nog bij haar gaan liggen. Zo lief. . . . Honden voelen zoiets aan, dat is duidelijk.
Roosje was de laatste week echt oud geworden en haar hartje was slechter geworden. Ze kreeg al een plastabletje voor het vocht dat ze duidelijk vasthield. Dat het zo snel zo slecht met haar zou gaan hadden we echt niet verwacht.
Roosje heeft haar hele leven bij ons gewoond en is bij ons geboren uit het laatste nestje van moeder Noralie v.h. Lamslag. Haar vader was de mooie tricolour reu Landolin’s Valentijn. Dat was een grote hond en Roos leek qua maat erg op hem. Ze was een hele lieve, rustige en gehoorzame Cavalier. Ze was nooit ziek.  Ze liep nooit weg, bleef altijd bij me in de buurt.
Het nestje bestond uit het teefje Rosalie en nog 3 broertjes. Roosje werd ‘gewoon’ als eerste geboren. Toen stopte moeder Noortje met bevallen en moesten de drie andere reutjes met de keizersnee gehaald worden. Het viertal groeide voorspoedig en de jongens kregen alle 3 een goed baasje.
Onze ruby Susanne had in juni van dat jaar 7 black and tan pups gekregen van Chivalrous Paawo en daarvan bleef Sally Ann bij ons en is ook nog steeds bij ons.  Sally en Roosje scheelden 5 maanden en zijn hun leven lang samen opgetrokken.
Roosje heeft zelf twee kleine nestjes gehad. De eerste keer 2 tricolour pups, waarvan het reutje hier in de buurt is blijven wonen en het teefje in Denemarken. Haar tweede nestje bestond uit slechts 1 blenheim reutje. Sem, zoals hij heet komt hier nog regelmatig naar toe en dat is - net als zijn moeder Roosje was - een heerlijke knuffel en ook heel gehoorzaam. Het is heel gek dat Roosje er niet meer is. Ze was zo bescheiden maar nam toch een grote plaats bij ons in. We zullen haar nooit vergeten.
Nu herhaalt de geschiedenis zich. . . . We hebben nu een nieuw black and tannetje, Marley, geboren in Waarland op 7 februari en onze Fleurtje heeft op 23 juli een tricolour dochtertje gekregen, Julie. Marley en Julie slapen samen en halen samen kattekwaad uit, net zoals Sally en Roosje dat deden.