De 'Rainbowbridge'

 
        24 maart 2001 - 23 maart 2015
Op een dag na is onze ruby Susanne 14 jaar oud geworden. Ze is als enig ruby teefje uit een nestje van 7 ruby en black and tan pups bij ons geboren. Ze heeft een geweldig leventje gehad. Was dol op zwemmen om vooral achter de eenden aan te zitten. Die zwommen helaas toch sneller, maar dat weerhield haar er niet van het toch steeds te proberen. Ook heeft ze heel wat pootafdrukken gezet met de vele wandelingen in het Noordbargerbos, dat op loopafstand van ons huis ligt. Ze deed niets liever dan samen met onze andere Cavaliers heerlijk los rondrennen. 
 
Als ze merkte dat ik de lijn weer pakte omdat we richting huis gingen, dook ze snel weer de bosjes in. Het was echt een spelletje om haar weer aangelijnd te krijgen.  Het was dus een hondje met een eigenwijs karakter. Als ze een andere hond niet mocht liet ze dat heel goed merken.Zelf heeft ze 1 nestje gehad met ook 7 pups, allemaal black and tans. Haar dochter Sally Ann, die in juni 10 jaar wordt, woont ook nog steeds bij ons. 
Toen Susanne een jaar of 12 was kreeg ze wat ouderdomskwaaltjes. Ze had een hartruisje gekregen en ze ging slechter lopen.  De bespiering van haar achterhand ging achteruit. Met behulp van speciaal voer is het nog een hele tijd goed gegaan tot de laatste paar maanden. Ze was echt op en kon niet meer op haar achterpootjes staan. Dit vonden wij geen hondswaardig bestaan meer voor haar. 
Toen ik haar in de auto legde om naar de kliniek te gaan voor haar laatste tochtje had ik sterk het gevoel dat ze wist wat er ging gebeuren en daar vrede mee had. Ze was heel moe en wilde alleen maar slapen.We zullen haar missen maar haar nooit vergeten met al haar streken. Het commentaar geven als er dieren op de TV te zien waren, het opvoeden van andere pups, de vogels uit de tuin wegblaffen . . . . Het was echt een Cavaliertje met een bijzonder karakter.
 
22 april 2011 - 10 juli 2015
 
Net vier jaar is ze geworden, ons jongste Cavaliertje Gabrielle. Voor ons volkomen onverwacht bleken haar nieren niet meer te werken en moesten wij haar met zeer veel verdriet laten inslapen. '
 
Op de leeftijd van 1 jaar kwam ze bij ons terug vanwege het overlijden van haar vrouwtje. We hebben 3 jaar van haar kunnen genieten. Helaas heeft ze ons geen nakomelingen kunnen geven, waar we erg op gehoopt hadden. Chronisch nierfalen komt als een sluipmoordenaar. Als de kwaal ontdekt wordt is het meestal te laat om er iets aan te doen of om er nog achter te komen hoe het onstaan is.

We zullen haar nooit vergeten.